Duitsers zijn het meest gekant tegen steun aan Griekenland volgens peiling

22/03/10 om 13:32 - Bijgewerkt om 13:32

Bron: Trends

Een grote meerderheid van de Duitsers is gekant tegen financiële steun van hun land aan Griekenland. Dat blijkt maandag uit een nieuwe peiling van de Financial Times.

Duitsers zijn het meest gekant tegen steun aan Griekenland volgens peiling

© EPA

Zo'n 61 procent van de ondervraagde Duitsers is gekant tegen steun aan Griekenland. Ongeveer 20 procent is voor. Bondskanselier Angela Merkel toonde zich de voorbije dagen erg weigerachtig om met hulp over de brug te komen.

Ook de Britten zijn sterke tegenstanders: 56 procent is tegen steun en amper 21 procent voor. In Spanje, Italië en Frankrijk zijn de tegenstanders van financiële steun aan Griekenland dan weer in de minderheid.

Uit de eurozone

Ongeveer één op drie Duitsers (32 pct) meent dat Griekenland uit de eurozone moet worden gezet voor de tijd dat het orde op zaken brengt in zijn begroting. Deze mening wordt slechts door 27 pct van de Britten gedeeld, 23 pct van de Spanjaarden, 20 pct van de Italianen en 19 pct van de Fransen.

De Duitsers zijn ook zwaar gekant tegen de eurozone op zich. Maar liefst 40 procent meent dat hun land beter af zou zijn buiten de eurozone, tegenover ongeveer 30 procent in landen als Spanje, Italië en Frankrijk.

Onze partners