Duitse export vertraagt, productie fors hoger

08/12/10 om 13:11 - Bijgewerkt om 13:11

Bron: Trends

Duitsland ziet de uitvoer stokken. Het exportcijfer van de grootste economie van de eurozone zakt in oktober 2010 met 1,1 procent in vergelijking met september. Intussen blijft de industriële productie op volle toeren draaien.

Duitse export vertraagt, productie fors hoger

© belga

Analisten hielden er rekening mee dat de uitvoer in oktober zou stagneren. In vergelijking met het crisisjaar 2009 ligt de uitvoer in oktober met +19,8 procent fors hoger.

Volgens analisten van Commerzbank moet de daling in oktober - na de forse toename met + 3 procent in september - worden beschouwd als een tijdelijke dip. Verwacht wordt dat de uitvoer ook in het vierde kwartaal 2011 zal bijdragen tot de groei van de Duitse economie. Dat de groei afzwakt komt neer op een normalisering, niet op een ineenstorting, luidt het.

De Duitse industriële productie ging in oktober 2010 met 2,9 procent hoger in vergelijking met september. Dat is driemaal meer dan de 1 procent die analisten gepolst door Bloomberg hadden voorspeld. De toename in oktober is de grootste sinds april 2010.

Lees meer over:

Onze partners