Duitse economische groei stokt

16/08/11 om 08:51 - Bijgewerkt om 08:51

Bron: Trends

Na een sterk jaarbegin steeg het bbp in het tweede kwartaal met slechts 0,1 procent.

Duitse economische groei stokt

© Reuters

Na een sterk jaarbegin is de groei van de Duitse economie zo goed als stilgevallen. Het bruto binnenlands product (bbp) steeg in het tweede kwartaal met slechts 0,1 procent.

Dat meldt het Duitse bureau voor de statistiek vandaag.

Tijdens het eerste kwartaal was de grootste economie van de eurozone nog met 1,3 procent gegroeid. Analisten hadden de groeivertraging voorspeld, maar ze hadden wel iets hogere cijfers verwacht.

Invoer
Het bureau voor de statistiek linkt de groeivertraging aan de schuldencrisis in de eurozone en de verzwakkende Amerikaanse economie. De uitvoer en de investeringen leverden een positieve bijdrage in de maanden april, mei en juni. De invoer nam echter nog sterker toe dan de uitvoer, en ook de consumenten- en de bouwuitgaven drukten de groei.

Volgens experts moet er niet gevreesd worden voor een recessie. Op jaarbasis bedroeg de economische groei tijdens het tweede kwartaal nog altijd 2,8 procent. In het eerste kwartaal was dat evenwel 5,0 procent. De komende maanden zou de groei ook opnieuw aantrekken.

Vorige vrijdag maakte Frankrijk al bekend dat de economische groei in het land tegen de verwachtingen in is stilgevallen in het tweede kwartaal van 2011. (Belga/KVDA)

Onze partners