Dexia: Er wordt zaterdag onderhandeld op verschillende niveaus

08/10/11 om 12:31 - Bijgewerkt om 12:31

Bron: Trends

Er wordt zaterdag verder gepraat op verschillende niveaus over de toekomst van Dexia Bank België.

Dexia: Er wordt zaterdag onderhandeld op verschillende niveaus

© Belga

De gesprekken rond een oplossing voor Dexia gaan zaterdag voort op verschillende niveaus. Zowel tussen de Belgische actoren (federale overheid en gewesten), als tussen de Belgen en de Fransen zijn er contacten.

Van een eensgezind standpunt aan Belgische kant over de toekomst van Dexia Bank België zou nog geen sprake zijn, al zouden "de posities wel dichterbij elkaar komen", zegt een goedgeplaatste bron. De gewesten wachten op "een optimale

oplossing vanwege de expertenwerkgroep".

Er wordt volop gepraat

De experts van de federale regering zijn vrijdag naar Parijs getrokken om het dossier te bespreken. De voorstellen worden momenteel bestudeerd en na de middag brengen ze verslag uit bij de federale overheid. Later zaterdag komt er nog een technische vergadering tussen Belgen en Fransen. Premier Yves Leterme heeft zaterdag ook een telefonisch contact met zijn Franse evenknie François Fillon. Zaterdagnamiddag zijn er onderhandelingen gepland tussen ministers van Financiën Didier Reynders en François Baroin.

Voor zaterdagnamiddag staat er verder een Vlaamse kern op het programma. Waarschijnlijk komt er zaterdagavond nog een federale kern. Pas als er een politiek akkoord wordt gevonden met de Fransen, is een raad van bestuur van Dexia zinvol. Die zou normaal morgen/zondag plaatsvinden. Maandag kan de handel in het aandeel Dexia hervatten, en alle partijen proberen daarom om dit weekend een definitieve oplossing uit te werken. (Belga/INM)

Onze partners