'Dalende olieprijs zal Rusland in 2015 laten wegzakken in een diepe recessie'

26/12/14 om 16:24 - Bijgewerkt om 16:43

Bron: Trends

"Door de dalende olieprijs zal de Russische economie in een diepe recessie zakken." Volgens de Russische minister van financiën, Anton Siluanov zal de economie krimpen met 4 procent van het bbp volgend jaar.

'Dalende olieprijs zal Rusland in 2015 laten wegzakken in een diepe recessie'

Russische minister van Financiën, Anton Siluanov © REUTERS

"Het onderuitzakken van de olieprijzen heeft de Russische economie op koers gezet naar een diepe recessie volgend jaar", zei Siluanov tijdens een persconferentie.

De minister van financiën vreest voor een krimping van de Russische met 4 procent van het bbp. Daarenboven voorspelt hij dat het land het hoofd zal moeten bieden aan een begrotingstekort van 3 procent als de olieprijzen niet stijgen. Dat bericht Reuters.

"We kunnen de begroting weer in evenwicht krijgen als de olieprijs opnieuw stijgt tot 70 dollar per vat", aldus de minister. Momenteel kost een vat olie 60 dollar. Dat is de helft van ongeveer een jaar geleden.

"We zullen volgend jaar zonder twijfel een beroep moeten doen op het Reservefonds", daarmee verwijst hij naar de twee fondsen die zijn opgericht om de Russische economie te ondersteunen tijdens crisistijden. (Reuters/NS)

Lees meer over:

Onze partners