Consumentenvertrouwen piekt op hoogste peil in twee jaar

21/04/10 om 15:29 - Bijgewerkt om 15:29

Bron: Trends

Met het vertrouwen van de Belgische consument in de economie gaat het de goede richting uit. Dat blijkt althans uit de maandelijkse peiling van de Nationale Bank van België (NBB).

Consumentenvertrouwen piekt op hoogste peil in twee jaar

© belga

De indicator van het consumentenvertrouwen zet in april 2010 de stijging van de voorgaande maand in versnelde mate voortgezet, en bereikt daardoor zijn hoogste peil in twee jaar. Dat meldt de NBB woensdag in een persbericht.

De indicator klokt in april af op -8, tegen -13 in maart 2010 en -22 in april 2009. In januari en februari 2010 stond de indicator op -15.

Volgens de Nationale Bank (NBB) is de Belgische consument enkel positiever geworden ten aanzien van de conjuncturele ontwikkelingen in ons land. De vrees voor toenemende werkloosheid nam in dat verband aanzienlijk af. De consument is wat de economische vooruitzichten betreft over het algemeen opmerkelijk optimistischer geworden.

Dat is niet het geval voor de persoonlijke financiële situatie. Daarin zien de gezinnen namelijk geen teken van verbetering, en gaan ze er bovendien vanuit dat ze de komende twaalf maanden minder zullen kunnen sparen, luidt het.

Lees meer over:

Onze partners