Buffett koopt eigen aandelen in

26/09/11 om 18:35 - Bijgewerkt om 18:35

Bron: Trends

De legendarische belegger Warren Buffett gaat via zijn investeringsmaatschappij eigen aandelen inkopen.

Buffett koopt eigen aandelen in

© belga

Buffett komt met de inkoop van eigen aandelen tegemoet aan de verzuchtingen van de aandeelhouders die de koers van het aandeel te laag vinden.

Buffet liet via een persbericht weten maximaal een premie van 10 procent te willen betalen bovenop de boekwaarde van de aandelen. Door de inkoop van eigen aandelen rekent Buffett erop dat de intrinsieke waarde van het aandeel hoger klimt. Het inkoopprogramma van aandelen geldt zowel voor het type A als voor het type B.

Dat de legendarische belegger bezwijkt voor de wensen van de aandeelhouders komt als een verrassing. In een schriftelijke mededeling aan de aandeelhouders van februari 2011 had Buffet nog benadrukt dat "de afgelopen 40 jaar geen cent van Berkshire werd besteed aan het betalen van dividenden of het aankopen van eigen aandelen."

De inkoop verloopt via beschikbare financiële middelen. Het bedrijf had op 30 juni nog voor bijna 48 miljard dollar (35,6 miljard euro) aan kasmiddelen in de boeken staan, maar investeerde sindsdien tenminste 15 miljard dollar van dat bedrag aan preferente aandelen in Bank of America. De voorraad cash mag in ieder geval niet onder de 20 miljard dollar zakken, luidt het nog.

Het A-aandeel klimt maandag met 5 procent hoger tot 105.379 dollar (78.212 euro). B-aandelen stijgen met 6,3 percent tot 70,56 dollar. Afgelopen week zakten beide type-aandelen nog tot het laagste peil sinds begin 2010. (Reuters/BO)

Onze partners