Britse regering zou bonussen bankiers ongemoeid laten

11/01/11 om 11:38 - Bijgewerkt om 11:38

Bron: Trends

Het ziet ernaar uit dat de nieuwe Britse regering onder leiding van David Cameron niet langer beperkingen zal opleggen aan de bankensector voor wat hun bonusbeleid betreft.

Britse regering zou bonussen bankiers ongemoeid laten

© belga

Volgens verschillende Britse media werd maandagavond afgesproken dat de nadruk op het kredietbeleid zal komen te liggen.

Het blijft afwachten hoe de publieke opinie, en coalitiepartner Lib-Dem, zullen reageren. De gigantische bankiersbonussen liggen sinds de financiële crisis onder vuur, zeker omdat de banken met overheidsgeld overeind werden gehouden.

Cameron en zijn minister van Financiën George Osborne zouden maandagavond aan de banksector beloofd hebben om strenge bonusregels te laten vallen, in ruil voor een soepeler kredietbeleid jegens Britse ondernemers. Zo hoopt men ook de economie aan te zwengelen.

Eerder werd nog gedacht aan een verplichte melding van superbonussen (meer dan 1 miljoen euro) of aan een speciale taks. Cameron riep de bankiers afgelopen zondag nog op om "te matigen".

De Britse pers reageerde dinsdag kritisch op de capitulatie van Cameron. "Cameron heeft zijn nederlaag toegegeven", kopte The Daily Telegraph.

De banken dreigden eerder met een delokalisatie van hun grootverdieners naar Azië, indien er te veel beperkingen zouden worden opgelegd.

Lees meer over:

Onze partners