Britse besparingen bedreigen bos van Robin Hood

De Britse overheid wil tegen 2020 ongeveer de helft van haar 784.000 hectare bos verkopen voor de sanering van overheidsfinanciën. Volgens The Telegraph is daardoor ook Sherwood Forest bedreigd, de bivakplaats van de beruchte struikrover Robin Hood.

De Britse regering van premier David Cameron wil tegen het begrotingsjaar 2014-2015 ongeveer 83 miljard pond (93 miljard euro) besparen. The Guardian berekende dat netto neerkomt op 49 miljard pond (55,2 miljard euro), na aftrek van inflatie en de voorziene besparingen door een verminderende rentelast.

Die besparingen treffen ook de ‘Forestry Commission’ die de bosgronden van de Britse overheid beheert. Tegen 2020 wil ze haar portefeuille van 748.000 hectare tot ongeveer de helft terugbrengen. (De provincie West-Vlaanderen heeft een oppervlakte van ongeveer 310.000 hectare.)

Verwacht wordt dat in de vrijgegeven bossen vakantieparken, vastgoedprojecten en kapbedrijven zullen komen.

Volgens The Telegraph zijn er plannen om de kaprestricties te versoepelen in beschermde bossen zoals het Sherwood Forest van Robin Hood.

Het departement waaronder de Forestry Commission valt, moet in totaal 30 procent besparen van haar werkingsbudget van ongeveer 3 miljard pond. Een overzichtje van alle Britse besparingen vindt u op bij de BBC.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content