BinckBank ziet Belgische beleggerstransacties toenemen

09/02/15 om 10:00 - Bijgewerkt om 10:00

Bron: Trends

De Belgische klanten van BinckBank zijn in het laatste kwartaal van 2014 een stuk actiever geweest dan in het voorgaande jaar.

BinckBank ziet Belgische beleggerstransacties toenemen

© belga

De Nederlandse online beleggersbank telde 219.729 transacties, of 19 procent meer dan in het vierde kwartaal 2013. Het aantal beleggingsrekeningen bij BinckBank België steeg met 6 procent tot 59.940.

De Nederlandse broker boekte vorig jaar een gecorrigeerd nettoresultaat van 57,5 miljoen euro, wat 4 procent meer is dan in 2013. De toename is vooral te danken aan een boekwinst van 15,5 miljoen euro uit de verkoop van het belang in de joint venture BeFrank. De bank stelt een dividend voor van 0,31 euro per aandeel, tegen 0,26 euro de vorige keer.

BinckBank, die met Vincent Germyns een Belgische CEO ad interim heeft, bezet naar eigen zeggen het marktleiderschap voor online beleggen in België. Dat het aantal transacties zo fors is toegenomen, heeft volgens de bank te maken met de volatiliteit van de beurs en de lage rente. Ook het feit dat verschillende bedrijven een beursgang hebben gedaan, kan een rol spelen.

BinckBank waarschuwt voorts dat de stijging van de beurstaks van 0,25 naar 0,27 procent in België, "een effect zou kunnen hebben op het Belgische beleggerslandschap". Op dit moment is dat effect echter nog niet te zien, zegt Michiel Sallaets, woordvoerder van de bank in België. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners