Beurzen kleuren lichtrood in afwachting van eurotop

26/10/11 om 18:57 - Bijgewerkt om 18:57

Bron: Trends

De beleggers wachten behoudend af in afwachting van de eurotop woensdagavond. De beurzen kleuren rood, maar de verliezen blijven beperkt.

Beurzen kleuren lichtrood in afwachting van eurotop

© belga

Hoewel het mandaat dat bondskanselier Merkel van het Duitse parlement kreeg de Europese indexen even deed opveren, heerste woensdag vooral de onzekerheid.

De beurs van Frankfurt sloot 0,5 procent lager, de AEX-index in Amsterdam verloor 0,4 procent, in Parijs bleef het verlies beperkt tot 0,15 procent. De Footsie in Londen boekte een lichte winst van 0,5 procent.

De Bel20 op Euronext Brussel zakte met amper 0,05 procent onder nul. Zinkspecialist Nyrstar was de grootste verliezer met een terugval van -8,48 procent. De financials Dexia (+1,55 procent), KBC (+2,59 procent) en Ageas (+2 procent) tekenden een lichte winst op.

Woensdagavond moeten de euroleiders een oplossing vinden voor de Griekse schulden (via een herschikking of haircut), de bijdrage van de banken daarin, en 'last but not least' de herkapitalisering van de banken. Centraal staat de omvang van het Europese noodfonds EFSF. (BO)

Lees meer over:

Onze partners