Bernanke (Fed) houdt vast aan "matig" economisch herstel en lage rente

14/04/10 om 18:29 - Bijgewerkt om 18:29

Bron: Trends

Ben Bernanke, voorzitter van de Amerikaanse centrale bank (Fed), voorspelt voor de VS niet meer dan een matig economisch herstel. Ook de rente blijft laag. Dat verklaarde Bernanke woensdag voor het Congres.

Bernanke (Fed) houdt vast aan "matig" economisch herstel en lage rente

© Belga

Volgens de Fed-voorzitter trekt de private consumptie de volgende kwartalen weer aan. "De recentste gegevens suggereren dat de groei van de vraag bij de gezinnen zal volstaan om de volgende kwartalen een matig economisch herstel te bewerkstelligen", aldus Bernanke.

Bernanke waarschuwde er wel voor dat er een aantal belemmeringen blijven bestaan, zoals een verzwakking in de bouwsector en de lamentabele fiscale gezondheid van de federale en lokale overheden.

Een ander obstakel schuilt in de leemte die de 8,5 miljoen verloren banen in de VS de afgelopen twee jaar teweegbracht. Volgens de Fed-voorzitter duurt het nog geruime tijd vooraleer de arbeidsmarkt zich van die klap herstelt.

Bernanke herhaalde ook dat de Fed de rente nog een hele tijd laag zal houden. De rentevoet staat sinds december 2008 op het historisch laag peil van 0-0,25 procent. De Fed-top komt bijeen op 27 april.

Onze partners