Benzineprijs op nieuwe recordhoogte

02/05/11 om 10:13 - Bijgewerkt om 10:13

Bron: Trends

Benzine tanken aan de pomp wordt dinsdag opnieuw duurder. Zowel voor superbenzine 95 als 98 wordt een een nieuwe recordprijs opgetekend. Dat meldt de FOD Economie maandag.

Benzineprijs op nieuwe recordhoogte

© belga

Aan de pomp bedraagt de maximumprijs voor een liter superbenzine 95 dinsdag 1,6820 euro. Dat stemt overeen met een stijging met 2,2 eurocent.

Ook superbenzine 98 wordt duurder met 3,6 eurocent tot maximaal 1,7150 euro per liter. De prijsstijgingen zijn opnieuw het gevolg van de hogere noteringen van de olieproducten op de internationale markten. De maximumprijs voor een liter diesel aan de pomp blijft ongewijigd op 1,2033 euro.

Hoewel de benzineprijs naar een nieuwe recordhoogte stijgt, is het systeem van de omgekeerde cliquet (nog) niet van toepassing. De herinvoering van de omgekeerde cliquet, waarbij prijsstijgingen door een accijnsdaling wat afgevlakt worden, zou in werking treden vanaf wanneer de maximumprijs van diesel over de grens van 1,50 euro per liter gaat en die van benzine over de grens van 1,70 euro per liter. Toch treedt de omgekeerde cliquet niet in werking, omdat het systeem alleen geldt voor superbenzine 95, aldus een woordvoerder van minister van Financiën Reynders.

Lees meer over:

Onze partners