Belgische economie groeit met 0,9 procent

© belga

De economie in ons land is in het tweede kwartaal 2010 met 0,9 procent gegroeid tegenover het eerste kwartaal, blijkt uit recente cijfers van de Nationale Bank (NBB). Vooral het forse herstel in de bouwsector valt op.

De nieuwe berekening van de NBB ligt boven het cijfer van een eerste flashraming eind juli (+0,7 procent). Op jaarbasis tekent ons land een groei van het bbp (bruto binnenlands product) op met 2,4 procent, tegenover 1,6 procent in het eerste kwartaal en een negatieve groei met 0,1 procent in het laatste kwartaal 2009.

Vooral het herstel van de bouwsector is opmerkelijk. De bouwactiviteit neemt toe met 4,4 procent, na een negatief eerste kwartaal (-3,5 procent) als gevolg van ongunstige weersomstandigheden.

De industrie groeit met 1,1 procent en de dienstensector met 0,5 procent in het tweede kwartaal, een versnelling tegenover de drie eerste maanden (+0,1 procent).

De consumptie van gezinnen valt licht terug, met een groei met 0,1 procent tegenover 0,3 procent in het eerste kwartaal.

Met de export gaat het met +2,7 procent eveneens de goede richting uit, tegenover +0,9 procent in het eerste kwartaal. De NBB noteerde in dat geval al een vierde stijging op rij. Op jaarbasis kwamen er in ons land bovendien 14.000 banen bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content