Belgische economie groeit iets meer dan verwacht

08/06/11 om 18:54 - Bijgewerkt om 18:54

Bron: Trends

Het bbp in ons land is in het eerste kwartaal 2011 met 1,1 procent gegroeid tegenover een eerste raming van 1 procent. Dat blijkt woensdag uit nieuwe cijfers van de Nationale Bank (NBB).

Belgische economie groeit iets meer dan verwacht

© belga

Op jaarbasis bedraagt de economische groei in België 3 procent. De voorgaande kwartalen was er sprake van een groei met respectievelijk 2,1 en 2 procent.

Vooral in de industrie is de groei versneld, aldus de Nationale Bank. Tegenover het vorige kwartaal steeg de productie met 1,7 procent. In de dienstensector bedroeg de groei 0,9 procent. De bouwsector kon profiteren van de milde weersomstandigheden in vergelijking met het vierde kwartaal, waardoor een groei met 1,5 procent werd genoteerd.

Zowel de binnen- als de buitenlandse vraag hebben de groei aangestuurd. De bedrijfsinvesteringen stegen met 1,5 procent, terwijl de overheid 5 procent meer investeerde. Bij de gezinnen daarentegen steeg de consumptie slechts met 0,2 procent. De uitvoer nam toe met 2,3 procent, onder invloed van de hogere vraag in de buurlanden.

De groei had volgens de Nationale Bank een positief effect op de werkgelegenheid. Op een jaar tijd steeg het aantal werknemers met 50.000 werknemers.

(Belga)

Lees meer over:

Onze partners