Belgische consument weer wat somberder

© belga

De Belg houdt er rekening mee dat hij zich in toenemende mate zorgen moet maken over zijn financiën, blijkt uit de maandelijkse consumentenenquête van de Nationale Bank van België.

Het vertrouwen van de Belgische consumenten in de economie is in april voor de vierde maand op rij gedaald. Het consumentenvertrouwen belandt daardoor op het laagste peil sinds oktober vorig jaar, zo blijkt woensdag uit een persbericht van de Nationale Bank.

De indicator van het consumentenvertrouwen komt voor de maand april uit op -8, tegen -7 in maart. De indicator is dit jaar nog niet gestegen.

indicator van het consumentenvertrouwen
indicator van het consumentenvertrouwen© NBB

De voorbije maand schatten gezinnen vooral hun persoonlijke situatie minder positief in. Zo verwachten ze dat hun financiële mogelijkheden de komende twaalf maanden zullen verslechteren. Bovendien denken ze duidelijk minder te zullen sparen.

De macro-economische vooruitzichten van de consumenten bleven eerder stabiel. De prognoses betreffende de algemene economische situatie in België zijn, na een sterke achteruitgang in maart, licht verbeterd. De verwachtingen ten aanzien van de werkloosheid voor de volgende twaalf maanden bleven ongewijzigd. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content