Belgische bedrijven investeren meer in Frankrijk

30/03/11 om 15:51 - Bijgewerkt om 15:51

Bron: Trends

Het aantal buitenlandse investeringen in Frankrijk is in 2010 nog maar eens toegenomen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van de Franse overheidsorganisatie Invest in France Agency (IFA).

Belgische bedrijven investeren meer in Frankrijk

© belga

De Belgische bedrijven behoren traditioneel tot de belangrijkste investeerders, en die status wordt nog eens bevestigd. In 2010 zorgden de Belgen voor dertig investeringsdossiers, wat goed was voor een bijkomende 806 jobs. Frankrijk telt liefst 3.600 Belgische vestigingen, goed voor 203.000 jobs.

In 2010 zorgden Katoennatie, Agfa-Gevaert, Electrawinds, Key Driving Components, Delta Industries Services en Cezam voor de meest in het oog springende investeringsdossiers. Vooral de regio's Ile-de-France en Rhône-Alpes waren erg in trek. De regio Nord Pas-de-Calais, naar goed gewoonte een trekker, liet het een beetje afweten.

Katoennatie (90) en Agfa-Gevaert (45) zorgden voor het grootst aantal nieuwe jobs. Katoennatie breidde haar logistieke activiteiten uit in de regio Lorraine en de Belgische beeldgroep gaf een bijkomende impuls aan haar onderzoekscentrum in Artigues (Aquitaine). Cezam (ramen, deuren en vensters in pvc) tekende voor 42 nieuwe jobs, Key Driving Competences en Electrawinds elk voor een dertigtal.

Frankrijk slaagde opende vorig jaar 782 nieuwe buitenlandse investeringsdossiers, een stijging met 22 procent tegenover 2009.

KC

Onze partners