Belgische banken bereid om meer kredieten te verlenen

05/09/12 om 18:35 - Bijgewerkt om 18:35

Bron: Trends

Febelfin, de federatie van de financiële sector, zegt dat de banken bereid zijn om meer kredieten te verschaffen aan de reële economie. De banken reageren daarmee op een oproep van Kris Peeters tijdens de Rentree van Knack en Trends.

Febelfin, de federatie van de financiële sector, zegt dat de banken bereid zijn om meer kredieten te verschaffen aan de reële economie. Dat zegt nadat Vlaams minister-president Kris Peeters tijdens de Rentree van Knack en Trends de banken opriep om iets te doen in ruil voor de publieke steun waarover ze konden beschikken. "Het is nu aan de banken om te werken aan de relance van de economie", klonk het.

Febelfin meldt in een reactie dat er "constructieve gesprekken worden gevoerd met minister van Financiën Steven Vanackere en met Vlaams minister-president Kris Peeters over de financiering van de Belgische en Vlaamse economie".

"Er liggen verschillende pistes op tafel die de financiering op lange termijn moeten kunnen verbeteren en durfkapitaal en exportkredieten nog vlotter toegankelijker kunnen maken voor Belgische ondernemingen", preciseert Febelfin.

Een woordvoerder van de federatie wilde niet dieper ingaan op de bijkomende inspanningen die de Belgische banken bereid zouden zijn te leveren. Er zullen binnenkort vergaderingen georganiseerd worden met Vanackere en Peeters om meer duidelijkheid te krijgen over de noden.

Febelfin houdt zich ook ter beschikking om gelijkaardige gesprekken te voeren met andere regionale overheden.

De Belgische banken benadrukken dat ze de voorbije jaren de kredieten aan Belgische ondernemingen, gezinnen en overheid al fors opgetrokken hebben. Het zou gaan om 88 miljard euro extra kredieten sinds eind 2007. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners