Belgisch consumentenvertrouwen blijft stabiel

20/09/11 om 15:16 - Bijgewerkt om 15:16

Bron: Trends

Het vertrouwen van de Belgische consument is in september gestabiliseerd na een terugval van drie maanden. Dat blijkt uit gegevens van de Nationale Bank van België (NBB).

Belgisch consumentenvertrouwen blijft stabiel

© belga

De indicator die het consumentenvertrouwen meet, staat nu op -9. In mei 2011 stond het consumentenvertrouwen nog op 1. In september is de Belgische consument pessimistischer geworden wat de vooruitzichten voor de werkloosheid betreft. Die deelindicator staat met +22 in september op het slechtste peil sinds oktober 2010 (+23).

Ook over de algemene economische situatie toonde de Belg zich in september iets negatiever. Voor de persoonlijke financiële situatie wordt geen verbetering verwacht, terwijl er opvallend positiever gedacht wordt over het vermogen om te sparen. Na een scherpe daling de twee voorgaande maanden, stemt die deelindicator overeen met het gemiddelde van de vorige jaren.

Om de barometer samen te stellen, polst de Nationale Bank van België maandelijks bij 1.500 consumenten naar hun verwachtingen over de economie en hun spaarintenties. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners