‘België 160 miljoen rijker dankzij vonnis in BBI-proces’

© reuters

De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) van Gent heeft een grote overwinning geboekt in een rechtszaak tegen de Finse energiegroep Fortum. Dat meldt De Tijd. De zaak levert de Belgische schatkist 160 miljoen euro op.

Fortum was de grootste gebruiker van de notionele-intrestaftrek, het stak daarvoor 3 miljard euro in een Belgisch filiaal. Maar de BBI zag de constructie die Fortum opzette, niet zitten. Met een claim van 160 miljoen euro als gevolg.

Terecht, oordeelde de fiscale rechtbank in Antwerpen nu. Fortum is met meer dan 10.000 werknemers en een omzet van meer dan 6 miljard euro een van de grootste Scandinavische bedrijven. De groep heeft de 160 miljoen al betaald, maar eiste het geld wel terug, mét interesten. Indien de BBI de zaak dus had verloren, zou de Belgische schatkist 200 miljoen hebben moeten betalen, aldus De Tijd.

De advocaat van Fortum, Philippe Renier, meldt dat hij maandag beroep gaat aantekenen. “We behouden het volste vertrouwen in een goede afloop van deze zaak.” (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content