Belg iets somberder in juni

19/06/14 om 16:43 - Bijgewerkt om 16:43

Bron: Trends

De Belgische consument blijkt in juni wat vertrouwen verloren te hebben in vergelijking met een maand eerder. Dat blijkt uit de maandelijkse cijfers van de Nationale Bank van België (NBB).

Belg iets somberder in juni

© belga

De indicator die het consumentenvertrouwen in België peilt, noteert in juni op -6 tegenover -7 in mei. Ondanks die lichte terugval blijft de Belg positiever dan in maart of april (-9) het geval was. Maar in vergelijking met het begin van dit jaar (-4) is somberheid opnieuw duidelijk troef.

De Belgische consument is in de eerste plaats minder optimistisch gestemd wat het vermogen tot sparen betreft. Die deelindicator noteert deze maand op -3, tegenover -2 een maand eerder.

De algemene economische situatie in België (+5), en de verwachtingen rond de arbeidsmarkt (+30) noteren op hetzelfde peil als vorige maand. Dat is ook het geval voor de persoonlijke financiële situatie (+1). De Belg verwacht dus eigenlijk minder geld opzij te kunnen zetten. (BO)

Indicator van het consumentenvertrouwen (tabel NBB)

2013juni -18 juli -16 augustus -12 september -7 oktober -6 november -6 december -52014januari -4 februari -4 maart -8 april -9 mei -6 juni -7

Lees meer over:

Onze partners