Belfius snoeit in rente kasbons, termijnrekeningen en de volkslening

08/10/14 om 09:18 - Bijgewerkt om 09:18

Bron: Trends

Belfius heeft de rente op kasbons, termijnrekeningen en de volkslening verlaagd. De rente op kasbons en termijnrekeningen met een looptijd van een jaar daalt met 0,1 procentpunt.

Belfius snoeit in rente kasbons, termijnrekeningen en de volkslening

© Image Globe

Belfius heeft de rente verlaagd op kasbons, termijnrekeningen en de volkslening. De bank verlaagt de rente op die vastrentende producten omwille van de "verder gedaalde langetermijnrente op de financiële markten", zo meldt Belfius.

De nieuwe rentevoeten zijn vanaf vandaag/woensdag van kracht. Bij kasbons en termijnrekeningen met looptijd van een jaar daalt de rente bijvoorbeeld van 0,25 naar 0,15 procent.

Bij de vijfjarige kasbons en termijnrekeningen en ook de volkslening met looptijd van 5 jaar is er een daling van 0,85 naar 0,65 procent. Op tien jaar is er voor deze producten een daling van 1,6 naar 1,5 procent.

Belfius geldt als marktleider voor kasbons. De rente op de vastrentende producten ging al meermaals omlaag nu het belangrijkste rentetarief van de Europese Centrale Bank (ECB) op een historisch dieptepunt staat. (Belga/NS)

Onze partners