Beleggerscompetitie: Vliegende start

© istock

De Beleggerscompetitie, het jaarlijkse initiatief van Trends en Keytradebank, kent een voorspoedig begin. Al meer dan 20.000 spelers schreven zich in en de winnaar van het eerste weekklassement, _diablo_ slaagde erin zijn startkapitaal van 100.000 euro met 9,67% op te krikken.

De winnaar van de eerste week, _diablo_ ,kan spoedig een selfie trekken met de digitale camera Sony DSC-H300. De wedstrijd loopt nog tot vrijdag 8 mei 2015 en tegen die tijd kan er nog veel gebeuren. De winnaar van het algemene klassement sleept een fraaie Mazda 6 in de wacht, terwijl de eerste in het studentenklassement door zijn/haar universiteitsstad kan rijden in een blitze New Mazda 2.

Die prijzen zijn zeker een inspanning waard en het gebeurde nog nooit dat prille leiders de hoofdprijs in de wacht slepen. Schrijf u dus nog vandaag in op de website www.beleggerscompetitie.be. Deelname is gratis, maar u kunt slechts eenmaal geldig inschrijven.

De Beleggerscompetitie, het jaarlijkse initiatief van Trends en Keytradebank, kent een voorspoedig begin

Spelregels

We overlopen even de belangrijkste regels. U kunt beleggen in verschillende financiële producten, zoals aandelen, trackers en turbo’s. Daarbij hebt u de keuze tussen een selectie aandelen met een beurskapitalisatie van minstens 250 miljoen euro) genoteerd op de Euronextbeurzen van Brussel, Amsterdam en Parijs. Voorts staan 10 DAX-aandelen genoteerd op de beurs van Frankfurt te uwer beschikking. Met onze selectie trackers kunt u inspelen op de koersbewegingen van belangrijke buitenlandse indexen. Omdat de beurzen niet alleen kunnen stijgen, maar ook dalen, namen we uiteraard enkele trackers short op enkele beursindexen op.

Nog grotere winsten kunt u boeken met de selectie turbo’s die we hebben voorzien op drie indexen, AEX, DAX en BEL20, het goud, de EUR/USD en de Brentolie. Turbo’s blijven voor vele beleggers nog relatief onbekende afgeleide producten en in de Beleggerscompetitie kunt u die uittesten zonder het risico op een financiële kater te lopen. Deze afgeleide producten bieden grote mogelijkheden, maar ook hier geldt: hoe groter de winstkansen, hoe groter de risico’s. Bij alle turbo’s hebt u de keuze tussen turbo’s long waarmee u inspeelt op een stijging van de onderliggende waarde en turbo’s short waarbij u mikt op een daling. U hebt daarbij de keuze tussen turbo’s met een kleinere of een grotere hefboom. Het percentage turbo’s in uw portefeuille wordt echter beperkt tot maximaal 5% van de waarde van uw portefeuille.

Als een duivel uit een doosje

Waarschijnlijk bent u benieuwd om te weten hoe speler _diablo_ erin slaagde om zijn virtueel kapitaal met bijna 10% te laten aangroeien. We gluren even in zijn portefeuille. Alle spelers kunnen dat overigens ook doen. Allereerst maakte hij maximaal gebruik van de mogelijkheden die we gaven om extra geld te verdienen. Bij de Beleggerscompetitie belonen we immers actieve spelers. Hij nodigde keurig vijf vrienden uit en gaf een aanbeveling voor de Beleggerscompetitie op Facebook. Die acties leverdem hem 3000 euro (6 x 500) op. Daarnaast gaf hij een juist antwoord op de dagelijkse quizvraag, waardoor nog eens 1250 euro (5 x 250) op zijn virtuele rekening werd bijgeschreven, Het belangrijkste is echter dat hij prina belegde. Dat is natuurlijk het kernpunt omdat het belang van het uitnodigen van vrienden in de loop van de competitie sterk vermindert. diablo boekte een fraaie winst op zijn turbo’s long op de BEL20 en de AEX en hij had met het Griekse Viohalco, dat overigens op Euronext Brussel noteert, een voltreffer in zijn aandelenportefeuille. Zijn portefeuille bestaat momenteel nog uit BAM. Binckbank, Euronav, Kinepolis, Lafarge, Picanol en SBM Offshore. Dat kan natuurlijk snel veranderen, want iedere dag kunnen de spelers maximal 10 transacties verrichten in hun portefeuille.

Voorlopige stand 20 februari 2015

Algemeen:

  1. _diablo_ +9,67%
  2. Zaneta +7,67%
  3. osaffer +7,63%
  4. Elke Vonck +7,60%
  5. gunthersky +7,42%

Studenten:

  1. odegiey +6,99%
  2. Salomez +6,76%
  3. Scotch’ +6,67%
  4. Bluejellyfish +6,53%
  5. Saaz +6,38%

(E.L.)

Partner Content