Beleggerscompetitie: Met dank aan de grondstoffen

© iStock

In deze editie van de Beleggerscompetitie blijven de spelers de schitterende prestaties aan elkaar rijgen. Waar het eerste weekklassement werd gewonnen met een score van iets meer dan 15%, slaagde de winnares van deze week, Money Penny, erin om op een week tijd de waarde van haar portefeuille met maar liefst 22,71% op te krikken. Deze speelster sleept dus de weekprijs, een belegging van 1000 euro in een aandeel naar eigen keuze, aangeboden door Keytrade Bank in de wacht.

Sommige spelers bleken wat onwennig bij het begin van de competitie met de nieuwigheden die we dit jaar hebben ingevoerd, zoals de bied- en laatkoersen van Equiduct en het feit dat orders die uw positie in een aandeel op meer dan 10% van uw portefeuille of 5% voor turbo’s zouden brengen automatisch worden verwijderd door het systeem. Een andere innovatie is dat voortaan 20 transacties per dag mogelijk zijn tegen 10 tijdens de vorige editie en dat is uiteraard koren op de molen van de actieve spelers. Iedere week kunt u een weekprijs van 1.000 euro in de wacht slepen. Het blijft dus de moeite waard om uw beste beentje voor te zetten.

Waarom zet u uw collega’s, familieleden en vrienden niet aan om ook deel te nemen? Wanneer ze zich ook effectief inschrijven en daarbij de link gebruiken waarmee u hen uitnodigt, kunt u tot 2500 euro extra virtueel geld verdienen. Dat kan een groot verschil maken in de eindafrekening. Haast u dus om vrienden uit te nodigen via de website. Deelname is zoals steeds gratis, maar u kunt zich slechts eenmaal geldig inschrijven.

In het belang van de eerlijke spelers gaat de gerechtsdeurwaarder aan het eind van het spel grondig na of de winnaars zich hebben gehouden aan de spelregels. Spelers die meer dan een portefeuille hebben beheerd worden gediskwalificeerd.

Haussegeweld

In tegenstelling met vorige week toen de beurzen warm en koud bliezen, trokken ze nu overwegend de haussekaart. Dat was het ideale scenario om turbo’s long op een van de beursindexen, BEL20, AEX, CAC40, DAX of Dow Jones Industrials te kopen. Het markantste feit was echter de heropstanding van vele grondstoffenwaarden. Bij de trackers kan u beleggen in een tracker op deze waarden: db x-trackers Stoxx Europe 600 Basic Resources. Ook kon u goed geld verdienen met staalaandelen als Arcelor-Mittal en het Franse Vallourec waarvan de koersen in de afgelopen maanden gedecimeerd werden. Ook de olie- en de goudprijs verdapperden.

De leden van de OPEC merken dat ze in hun eigen vlees snijden door de onwil om de productie te beperken, al werden ook cynische spelletjes gespeeld tussen Saoedi-Arabië en Iran die elkaar de duivel trachten aan te doen. Een andere bedoeling van de lage olieprijs bestond er meer dan waarschijnlijk in om de Amerikaanse productie van schaliegas te ontwrichten. De hamvraag waarmee de spelers worden geconfronterd is of de hausse blijft doorgaan dan wel of er een reactie aankomt waarop u kunt inspelen via de aankoop van turbo’s short.

Spanning aan de kop

Bij de Beleggerscompetitie kunt u gemakkelijk zien wat de leiders doen door op Klassementen te klikken en vervolgens te klikken op de naam van de portefeuille. Zo merkt u dat Money Penny goed geld verdiende via beleggingen in Vallourec en Arcelor-Mittal. In de algemene rangschikking werpt de winnaar van de eerste weekprijs, SuperBenben, zich op als een blijver. Hij draait nog altijd in de top van het klassement mee. Vrijdag 4 maart volgde hij wel op een neuslengte van de portefeuille Kukuka.

Goed om weten:

Bij de Beleggerscompetitie kunt u 500 euro virtueel geld verdienen via het “Delen op Facebook“. Om dat geldig te doen moet u klikken op de button DELEN OP FACEBOOK.

Wanneer u dat correct hebt gedaan, ontvangt u het virtuele geld even na middernacht.

Winnaars tweede week tot 4 maart 2016

Algemeen:

  1. Money Penny +22,71%
  2. Topkoop +21,42%
  3. nicocarlier +21,11%
  4. SKIB +19,00%
  5. Melisa1 +18,90%

Leiders algemeen klassement (4 maart 2016)

  1. Kukuka +27,21%
  2. SuperBenben +26,66%
  3. riton +25,99%
  4. GREGVLAECKE +25,34%
  5. NICOCARLIER +23,82%

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content