Beleggerscompetitie 2015

© Trends

Beleggerscompetitie: Spanning tot het einde

Beleggerscompetitie: Spanning tot het einde

De Beleggerscompetitie gaat haar laatste week in, maar niets lijkt al beslist. Meer nog. Na een slecht cijfer over de groei van het Amerikaanse Bruto Nationaal Product kregen de beurzen rake klappen. Daardoor werd het algemeen klassement overhoop gegooid, terwijl spelers die resoluut op een baisse mikten zich aan de kop nestelden.

Beleggerscompetitie: Recordjacht

Beleggerscompetitie: Recordjacht

De Beleggerscompetitie heeft minder dan twee weken te gaan en de spanning blijft om te snijden. De posities wisselen nog dagelijks en het is onmogelijk om te voorspellen wie deze wedstrijd in polepositie zal afsluiten.

Beleggerscompetitie: Grote wijzigingen

Beleggerscompetitie: Grote wijzigingen

Veel was niet nodig om het klassement in de Beleggerscompetitie plotseling door elkaar te schudden. Na weken waarin nauwelijks iets gebeurde zorgde een nieuwe overname ditmaal van Alcatel-Lucent door Nokia ervoor dat een aantal spelers enkele procenten winst pakten.

Beleggerscompetitie: Overnamekoorts

Beleggerscompetitie: Overnamekoorts

De overname van het Nederlandse TNT Express door het Amerikaanse FedEx zorgde voor leven in de brouwerij bij de Beleggerscompetitie. De koers van TNT Express won op een dag meer dan 30%, terwijl grootaandeelhouder PostNL een sprong voorwaarts van meer dan 10% maakte.

Beleggerscompetitie: Spanning troef

Beleggerscompetitie: Spanning troef

De Beleggerscompetitie gaat bijna haar laatste maand in, maar tot nader order blijft het onmogelijk om te voorspellen wie deze wedstrijd zal winnen. De posities wisselen nog bijna dagelijks.

Beleggerscompetitie: Terugval

Beleggerscompetitie: Terugval

Niet iedere week zijn de deelnemers aan het feest. De beurzen hebben immers de onhebbelijke neiging om in een bepaalde mate onvoorspelbaar te zijn. En het valt opnieuw op dat de spelers veel beter presteren wanneer de aandelenmarkten stijgen dan wanneer ze dalen. Toch hebben we bij de Beleggerscompetitie voldoende producten voorzien om in te spelen op een baisse, meer bepaald turbo's en trackers short op de indexen.

Beleggerscompetitie: Meer dan 13% op een week

Beleggerscompetitie: Meer dan 13% op een week

De vijfde weekprijs kwam op naam van de Waalse deelnemer met de portefeuille ricou81. Zijn prestatie toont aan dat iedereen kans maakt op de weekprijs, want hij slaagde erin om van de 94321 euro die hij aan het begin van de week had 106679 euro te maken. Om iedereen een gelijke kans te geven berekenen we de relatieve en niet de absolute vooruitgang.

Beleggerscompetitie: Op het nippertje

Beleggerscompetitie: Op het nippertje

De vierde weekprijs werd gewonnen door de portefeuille el gordo patapoef die DannyBrugge en Les3B nipt het nakijken gaf. Het werd zeker geen verloren week voor Les3B want deze speelster plaatste zich aan de kop van het algemene klassement, waar het bijzonder spannend blijft. Niets is beslist.

Beleggerscompetitie: Dringen aan de top

Beleggerscompetitie: Dringen aan de top

De prijs voor de derde week werd in de wacht gesleept door de portefeuille Thoelen92. Net zoals vorige week, kunnen we van een dubbelslag spreken, want de beheerder van die portefeuille nestelde zich tevens aan de leiding van het studentenklassement. Het blijft dringen aan de top van het algemene klassement en de posities wisselen bijna dagelijks. De teller voor het aantal spelers van de Beleggerscompetitie is opgelopen tot bijna 24.000.

Beleggerscompetitie: Dubbelslag

Beleggerscompetitie: Dubbelslag

De speler met de portefeuille XavierGys lukte een dubbelslag tijdens de tweede week van de Beleggerscompetitie, het jaarlijkse initiatief van Trends en Keytrade Bank, waar de teller momenteel op 22500 deelnemers staat. Hij won de weekprijs en nestelde zich bovendien aan de kop van de algemene rangschikking. Daarbij speelde zijn turbokeuze een belangrijke rol. Ook benieuwd hoe XavierGys dat klaarspeelde?

Beleggerscompetitie: Vliegende start

Beleggerscompetitie: Vliegende start

De Beleggerscompetitie, het jaarlijkse initiatief van Trends en Keytradebank, kent een voorspoedig begin. Al meer dan 20.000 spelers schreven zich in en de winnaar van het eerste weekklassement, _diablo_ slaagde erin zijn startkapitaal van 100.000 euro met 9,67% op te krikken.

Zin in een Mazda? Neem deel aan de Beleggerscompetitie

Zin in een Mazda? Neem deel aan de Beleggerscompetitie

De Beleggerscompetitie, het jaarlijkse initiatief van Trends en Keytradebank, is van start gegaan. Zonder het risico op een financiële kater te lopen stelt deze wedstrijd u in staat om uw beleggingscapaciteiten te meten met die van uw familieleden, vrienden en collega's, maar ook om nieuwe producten te ontdekken. De uiteindelijke winnaar sleept een splinternieuwe Mazda in de wacht.