Beleggen in bruggen en wegen als alternatief

03/11/11 om 19:19 - Bijgewerkt om 19:19

Bron: Trends

Eind oktober is gestart met de bouw van de nieuwe gevangenis in Marche- en-Famenne. Een van de financiers is het infrastructuurfonds DG Infra+ (een joint venture van Dexia en de Gimv), waarachter investeerders als Arcofin, Ethias, Gemeentelijke Holding en SRIW schuilgaan.

Beleggen in bruggen en wegen als alternatief

© belga

Op de Belgische markt van de openbare infrastructuurprojecten (interessant voor institutionele investeerders die langdurige maar stabiele inkomstenstromen zoeken) waren tot nu toe alleen Dexia en de Gimv actief.

Maar via het PMF Infrastructure Fund wil voortaan ook de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) deze projecten naar zich toe halen. Het pensioenfonds van de metaalsector, AG In-surance, Landbouwkrediet en VDK Spaarbank zorgen voor het nodige geld.

Een onafhankelijke managementvennootschap moet erover waken dat het fonds in behoorlijke projecten investeert. En dus niet zomaar danst naar het pijpen van de Vlaamse overheid, die niet alleen financiering zoekt voor infrastructuurwerken, maar ook eigenaar is van PMV zelf.

Luc Baltussen

Lees meer over:

Onze partners