Belastingen aangeven niet mogelijk vanwege regenweer

25/06/12 om 07:39 - Bijgewerkt om 07:39

Bron: Trends

Door het regenweer zetten een massa mensen tegelijkertijd zich dit weekend aan hun belastingsaangifte. Tax on web kon niet volgen en lag voortdurend plat.

De belastingaangifte online invullen, via Tax on web, verliep het voorbije weekend allesbehalve vlot. Door de toevloed aan aangiftes had de website van de Federale Overheidsdienst Financiën te kampen met zware vertragingen en technische problemen.

Geregeld werden gebruikers halverwege hun aangifte uit het systeem gegooid. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen. De FOD Financiën verwacht in juli nog meer problemen.

Eind juni is traditioneel de maand waarin velen nog halsoverkop hun belastingformulier moeten invullen. Steeds meer Belgen kiezen daarbij voor Tax-on-web. Zondagavond hadden reeds 1,437 miljoen landgenoten hun aangifte via dat systeem gedaan.

"Dat zijn er nu al 100.000 méér dan vorig jaar", benadrukt de woordvoerder van de FOD Financiën.

Maar in piekperiodes kampt de site met kuren. Afgelopen weekend was het opnieuw zo ver: de server bleek vaak onbereikbaar en gebruikers werden meermaals uit het systeem gezwierd. Volgens een woordvoerder hadden veel mensen zich aan hun belastingaangifte gezet omdat het regende.

"De enige raad die ik kan geven, is blijven proberen", zegt de woordvoerder.

Net als tijdens de drukste zomermaanden op de weg, kent ook Financiën zijn piekmomenten. In die 'rode' periodes, die je op de website kan raadplegen, moet Tax-on-web tot gemiddeld 30.000 aangiftes per dag verwerken. De woordvoerder zegt dat er al meer servers in gebruik zijn genomen, maar dat hij vertragingen niet kan uitsluiten.

Een volgende 'rode' periode komt eraan in de week voor 17 juli. Dat is de uiterste dag waarop de elektronische aangiftes ingediend kunnen worden. De papieren aangifte moet al binnen zijn op 28 juni. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners