Aziatische beurzen zetten negatieve trend voort

09/08/11 om 13:10 - Bijgewerkt om 13:10

Bron: Trends

Na opening kregen de beurzen meteen rake klappen, maar uiteindelijk werden de verliezen nog enigszins beperkt.

Aziatische beurzen zetten negatieve trend voort

© EPA

Net zoals maandag kleuren de Aziatische beurzen ook vandaag weer rood. Na opening kregen de beurzen meteen rake klappen, maar uiteindelijk werden de verliezen nog enigszins beperkt. De Nikkei-index van de beurs van Tokio eindigde met een verlies van 1,68 procent, iets minder dan de slotscore van maandag (-2,18 procent). Vlak na beursopening zagen aandelenhandelaars een verlies van bijna 5 procent, maar dat kon dus beperkt worden.

De Nieuw-Zeelandse beurs volgde dezelfde beweging. Nadat de NZX 50-index eerder een val maakte van bijna 4 procent, werd uiteindelijk afgeklokt op een verlies van 2,6 procent.

De Kospi in Seoel verloor 3,6 procent, na eerder een duik van meer dan 10 procent te hebben genomen. De Hang Seng in Hongkong noteerde 3,5 procent lager in de middaghandel. De All Ordinaries in Sydney herstelde van een eerder verlies en klom zelfs met 0,5 procent.

Analisten schrijven bepaalde beperkte verliezen toe aan beleggers op jacht naar koopjes.

Wall Street De beurs van New York was maandag op het laagste niveau in tien maanden tijd gesloten. De Dow jones verloor 5,55 pct, de Nasdaq 6,90 pct. Het was de eerste handelsdag sinds het nieuws over de verlaging van de Amerikaanse kredietwaardigheid bekend raakte. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners