Aziatische beurzen kleuren zoals verwacht rood

08/08/11 om 07:09 - Bijgewerkt om 07:09

Bron: Trends

De belangrijkste Aziatische beurzen gaan zoals verwacht maandag diep in het rood, als reactie op de kredietverlaging van de VS door ratingbureau S&P.

Aziatische beurzen kleuren zoals verwacht rood

© EPA

De belangrijkste Aziatische beurzen gaan zoals verwacht maandag diep in het rood, als reactie op de kredietverlaging van de Verenigde Staten door ratingbureau Standard & Poor's.

De verliezen waren bij opening van de beurzen nog licht, maar liepen later op. De Nikkei-index op de beurs van Tokio sloot af met een verlies van 202 punten of 2,2 procent. De Zuid-Koreaanse KOSPI-index verloor 3,8 procent.

De vrees was dat de beurzen maandag opnieuw donkerrood zouden kleuren. Vorige vrijdag was het al geval naar aanleiding van de Europese schuldencrisis en de economische situatie in het algemeen. Dit weekend kwam daar nog de verlaging van de kredietwaardigheid van de VS bij

Maatregelen

De investeerders blijven sceptisch, ondanks de engagementen van de G7-landen. Die lieten in een persbericht weten "alle nodige maatregelen te zullen treffen om de financiële stabiliteit en groei te ondersteunen".

De Europese Centrale Bank kondigde ook aan actief te zullen tussenkomen op de obligatiemarkt door Italiaanse en Spaanse staatsleningen op te kopen.

Lees meer over:

Onze partners