Aziatische beurzen dammen verliezen in

11/08/11 om 06:53 - Bijgewerkt om 06:53

Bron: Trends

De aandelenbeurzen in Azië openden vandaag met rode cijfers. In de loop van de dag werden de verliezen wel ingedamd.

Aziatische beurzen dammen verliezen in

© EPA

Na de nieuwe verliezen op Wall Street gisteren openden de aandelenbeurzen in Azië vandaag met rode cijfers. In de loop van de dag werden de verliezen wel ingedamd. De beurs van Tokio startte met een verlies van 2,3 procent om uiteindelijk 0,6 procent lager te eindigen. De toonaangevende Nikkei 225-index beperkte een verlies van 1,7 procent bij beursopening tot 0,8 procent bij sluiting.

Handelaars in Tokio noemen de verliezen op Wall Street en in Europa, na geruchten over een mogelijke kredietverlaging van Frankrijk, overdreven.

De Hang Seng-index in Hong Kong opende 2,4 procent lager. Even voor sluiting van de beurs bedraagt het verlies nog 0,6 procent. De Zuid-Koreaanse Kospi-index eindigt zelfs nipt in het groen na een verlies van 4 procent bij de start. De Australische ASX ging van start met -1,6 procent en sloot af op -0,1.

De euro verloor terrein tegenover de dollar en werd donderdag in Azië verhandeld tegen 1,4160 dollar, een daling van de koers daags voordien in New York (1,4178). De dollar bleef zwak tegenover de yen: tegen 76,86 yen tegenover 76,90 yen in New York.

Op Wall Street was de Dow Jones gisteravond 4,6 procent lager geëindigd als gevolg van de bezorgdheid over de schuldencrisis in Europa en de weerslag ervan op de Amerikaanse economie. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners