Aantal kredietaanvragen meer dan verdubbeld in november

19/12/14 om 12:03 - Bijgewerkt om 12:11

Het aantal kredietaanvragen in ons land is in november ruimschoots verdubbeld in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Dat meldt de federatie van de financiële sector Febelfin.

Aantal kredietaanvragen meer dan verdubbeld in november

© istock

Volgens de berekeningen van Febelfin klokte het aantal leningen in november 62 procent hoger af in vergelijking met dezelfde maand 2013. Het totaalbedrag van die leningen noteerde 56 procent hoger. Die forse toename kwam er doordat vele mensen nog snel geld lenen, nadat beslist werd dat in 2015 de woonbonus hervormd wordt en minder zal opleveren voor wie leent.

Het aantal kredietaanvragen lag in november meer dan het dubbele hoger (+107%). Het bedrag van de kredietaanvragen nam met 97 procent toe, blijkt uit de hypothecaire-kredietbarometer van de Beroepsvereniging van het Krediet (BVK), een deelorganisatie van Febelfin.

"Deze sterke stijging van de kredietverlening in de maand november is het gevolg van de concretisering van de talrijke kredietaanvragen die in de voorgaande maanden werden ingediend ingevolge de aangekondigde verlaging van de woonbonus in Vlaanderen vanaf 2015, de verwachte aanpassing van de woonbonus in de andere regio's, evenals de lage rentevoeten", aldus Ivo Van Bulck, Secretaris-generaal van de BVK. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners