Student, skater, én ondernemer

18/08/15 om 12:06 - Bijgewerkt om 12:06

22000 euro investeerde Ewout Dujardin in zijn bedrijf, geld dat zijn ouders voor hem hadden gespaard en dat hij eigenlijk pas op zijn 21ste zou krijgen.

Student, skater, én ondernemer

© .

Achttien is Ewout Dujardin nog maar, maar de fervente skater heeft nog voor hij zijn studies marketing aanvat een webwinkel (Stick2Skate.com)opgericht. De onlineskatewinkel (juridisch gezien een eenmanszaak onder de naam van de vader) richt zich op jonge, beginnende skaters die wonen op plaatsen waar geen skatewinkel in de buurt is.

Ewout Dujardin leidt het bedrijf samen met zijn ouders. "Mijn moeder heeft een master economie en staat me bij met de administratie en website. Mijn vader is manager in een groot bedrijf en geeft me advies bij het omzetten van de theorie - ik volgde bedrijfseconomie in het middelbaar - naar de praktijk." Het skatepubliek is moeilijk te bereiken, maar omdat Dujardin zelf skatet, bevindt hij zich onder de klanten. "Ik onderhoud de Facebook-pagina en doe ook zelf zo veel mogelijk de leveringen." Die brengen hem overal in Vlaanderen en soms tot in Nederland. Ongeveer vijfhonderd klanten registreerden zich al op Stick2Skate.com en twee derde daarvan heeft al iets besteld.

Aanvankelijk mikte Stick2Skate op +15-jarigen, maar ook 11- tot 14-jarigen blijken sterk geïnteresseerd te zijn. De waarde van de bestellingen varieert van 15 tot 250 euro en piekt in het zomerseizoen, maar ook in de aanloop naar communies en feestdagen.

Nu de webwinkel zo'n twee jaar bestaat, wil de Gentse ondernemer het bezoekersaantal verhogen. Hij is op zoek naar pop-up- en andere events om zijn merk bekender te maken bij de doelgroep. "De opslagplaats boven de garage thuis hebben we omgetoverd tot een mooie winkel, waar we al een home sale hebben gedaan. Dat willen we nog meer doen."

Er is maar één andere onlineskatewinkel in België. Ewout Dujardin spiegelt zich vooral aan Amerikaanse voorbeelden, waar onlineskateshops al meer ingeburgerd zijn. "Het zou mooi zijn als wij even groot kunnen worden als zij."

Onze partners