Koekjesproducent Jules Destrooper komt in handen van familie Vandermarliere

28/04/15 om 15:32 - Bijgewerkt om 15:52

De bekende koekjesproducent Jules Destrooper komt in handen van GT&CO, de spilholding van de familie Vandermarliere. Na een half jaar onderhandelen is daarover een akkoord bereikt tussen de families Destroopere en Vandermarliere. Het overnamebedrag is niet bekend.

Koekjesproducent Jules Destrooper komt in handen van familie Vandermarliere

© belga

Jules Destrooper, met vestigingen in Lo-Reninge en Ieper, is goed voor een omzet van circa 36 miljoen euro, is winstgevend en groeide de voorbije jaren aanzienlijk. De 160 werknemers worden allen overgenomen. Vandaag kreeg de ondernemingsraad uitleg van de nieuwe eigenaars.

Jules Destrooper werd opgericht in 1886 en werd in de vierde generatie geleid door CEO Peter Destrooper. De broers Peter en Patriek Destrooper waren elk voor vijftig procent aandeelhouders. Patriek Destrooper was niet actief in het bedrijf.

De familie Vandermaliere, vooral bekend van de sigaren J. Cortès, verkocht in 2012 de Wervikse tabaksfabrikant Gryson aan de Japanse multinational Japan Tobbaco Company. De overname van Jules Destrooper is de eerste grote private-equitydeal van GT&CO. CEO Guido Vandermarliere zegt te gaan voor de lange termijn en de filosofie van een familiebedrijf integraal te willen respecteren. Hij stelt nieuwe investeringen en groei in het vooruitzicht bij Jules Destrooper.

De koekjesfabrikantzal in de nieuwe constellatie geleid worden door Emmanuel Blomme. Hij verdiende zijn strepen als manager bij UTP Ltd., de tabaksfabriek van de familie Vandermarliere in Sri Lanka waar 1700 mensen aan de slag zijn.

Lees meer over:

Onze partners