Broers Dossche verkopen US Floors aan Warren Buffett

Piet Dossche en Warren Buffett © DK

US Floors uit Kruishoutem is verkocht aan de Amerikaanse textielgroep Shaw. Dat raakte bekend in de marge van de vloerbekledingsbeurs Domotex in Hannover.

Shaw wordt gecontroleerd door de investeringstycoon Warren Buffet. Die was van nabij betrokken bij de overnamegesprekken en drong persoonlijk aan op een deal met een van Vlaanderens “hidden champions“.

Piet Dossche richtte US Floors in 2001 op als een tradingbedrijf, na een carrière van twintig jaar bij Beaulieu of America. In zijn voortdurende zoektocht naar een unique selling proposition, kwam hij in 2013 met een innovatief product voor vloerbekleding, anders dan het klassieke parket, laminaat, vinyl of de luxury vinyl tiles (LVT), die nu sterk in opmars zijn. Coretec is intussen wereldwijd gepatenteerd.

Sinds de lancering in 2013 steeg de omzet van Coretec van 10 miljoen euro in 2013 naar 40 miljoen euro in 2014, 160 miljoen euro in 2015 en 320 miljoen euro in 2016. Het was voldoende om de interesse te wekken van de grote Amerikaanse speler Shaw.

Warren Buffett controleert Shaw via zijn holding Berkshire Hathaway. Voor Buffett was het een conditio sine qua non dat Piet en Jan Dossche (beiden afkomstig uit Oudenaarde) als managers aan boord blijven. De ambities zijn groot. “Nu wordt Coretec nog in onderaanneming aangemaakt in China. Maar in overleg met Buffett en het management van Shaw is beslist een eigen Coretec-fabriek te bouwen in de Amerikaanse staat Georgia”, zegt Jan Dossche. Die moet in het najaar al opengaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content