Europese actiedag - Sp.a wil wilde stakingen verbieden: "verwonderlijk en afkeurenswaardig"

14/11/12 om 16:02 - Bijgewerkt om 16:02

Bron: Trends

(Belga) ACOD is verbolgen dat de sp.a uitgerekend op de Europese actiedag komt met een voorstel om wilde stakingen te verbieden. "Het opvrijen van de publieke opinie door de trouwe partner te verstoten en te verguizen", noemt ACOD-algemeen secretaris Chris Reniers het.

De Vlaamse socialisten willen strenger optreden tegen wilde stakingen bij het spoor. Concreet zou wie de regels niet respecteert en dus tot een wilde staking overgaat, onwettig afwezig zijn. En daar staan in het arbeidsrecht strenge sancties op. "Je moet het maar durven! Zo je tanden laten zien, tjonge tjonge...", reageert Reniers op de blog van ACOD. "Het is verwonderlijk en afkeurenswaardig dat de sp.a nu met dit voorstel afkomt. De staking van vandaag en die van de afgelopen maanden waren immers geen wilde stakingen. Het afgesloten protocol werd en wordt op alle vlakken gerespecteerd." Dat stakingen van het openbaar vervoer voor hinder en vertraging zorgen, ontkent Reniers niet, maar "als dat verstoring van de openbare orde is, dan kan elke zware ochtendspits ook zo beschouwd worden. Misschien kan de sp.a daar haar tanden eens inzetten". (JACQUES COLLET)

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info