Europese actiedag - De Lijn verwacht geen hinder

12/11/12 om 14:31 - Bijgewerkt om 14:31

Bron: Trends

(Belga) De bussen en trams van openbaarvervoermaatschappij De Lijn zullen woensdag, op de Europese actiedag tegen bezuinigingen, volgens schema rijden. Dat heeft een woordvoerder van De Lijn maandag gezegd.

"Er werd niet gemobiliseerd. We verwachten dat onze bussen en trams normaal zullen rijden", aldus woordvoerder Tom Van de Vreken. Spoorwegmaatschappij NMBS waarschuwde eerder wel voor een mogelijk ernstige verstoring van het treinverkeer woensdag. De vakbond ACOD Spoor diende een stakingsaanzegging in en kondigden acties aan van dinsdag 22 uur tot woensdag 22 uur. Het Europees Vakverbond (EVV) organiseert op 14 november een Europese actiedag, gericht tegen de bezuinigingskoers in Europa, en voor werk en solidariteit. Er zullen allerlei lokale acties zijn (van pamflettenacties tot stakingen) en er is ook een betoging in gemeenschappelijk vakbondsfront in Brussel. (YORICK JANSENS)

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info