Vasco krijgt concurrentie

18/06/10 om 10:03 - Bijgewerkt om 10:03

Bron: Trends

Vasco Data Security, dat de Digipass ontwikkelt, krijgt felle concurrentie. MasterCard heeft vorige week zijn Display Card uitgebracht, een bankkaart met een ingebouwd schermpje.

Vasco krijgt concurrentie

© belga

Een andere versie heeft ook een toetsenbord van tien cijfers en twee functietoetsen. De Turkse bank TEB, een filiaal van BNP Paribas, is de eerste om een dergelijke kaart uit te geven. Een week voordien lanceerde Visa al zijn Codesure, een gelijkaardig ontwerp, zonder klanten te melden.

MasterCard-klanten kunnen via het schermpje het saldo op de kaart opvragen, maar ook een eenmalig paswoord krijgen dat het gebruik van een Digipass overbodig maakt. De technologie komt van het Zwitserse NagraID Security, een filiaal van de Kudelski Group. Kudelski is bekend als producent van systemen voor toegangsbeveiliging en rechtenbeheer voor elektronische media en van de OpenTV middleware voor settopboxen. Kudelski steeg de jongste twee weken zo'n 15 procent op de Zwitserse beurs.

NagraID Security onderstreept dat zijn kaart succesvol door alle duurzaamheids- en integriteitstesten van MasterCard is geraakt. Volgens Vasco uit Wemmel blijven de prijs en de levensduur van dergelijke kaarten echter "een probleem op de markt". "Eens er een duurzame en levensvatbare oplossing is, willen we zeker ons deel van de koek", zegt woordvoerder Jochem Binst van Vasco, dat meer en meer Digipassen als software verkoopt, onder meer op smartphones. De marktleider haalde vorig jaar 74 procent van zijn omzet uit bancaire beveiliging.

B.L

Lees meer over:

Onze partners