Telenet blijft zijn aandeelhouders verwennen

28/10/10 om 09:55 - Bijgewerkt om 09:55

Bron: Trends

Na de schitterende resultaten van vanmorgen, gaat Telenet extra schulden aan. Daarmee wil Telenet voor 200 miljoen euro aan kortlopende leningen vervroegd aflossen. De resterende 150 miljoen kan naar de aandeelhouders gaan. Dat zou goed zijn voor een uitkering van bijna 1,33 euro per aandeel.

Telenet blijft zijn aandeelhouders verwennen

© belga

Telenet houdt wel een slag om de arm. Als er een kans is op een "waardetoevoegende overname", dan kan die 150 miljoen daarvoor worden gebruikt.

In totaal zal Telenet 350 miljoen euro lenen van de Luxemburgse financieringsmaatschappij Telenet Finance Luxembourg S.C.A.. Ondanks de naam heeft die geen rechtstreekse banden met Telenet, onderstreept men in Mechelen.

De nieuwe schuld moet pas in 2020 worden terugbetaald. Telenet had nog maar pas via een ruil de gemiddelde looptijd van zijn leningen verlengd tot 2017.

Met de nieuwe lening wil Telenet zijn verhouding nettoschuld/bedrijfskasstroom (EBITDA) verhogen tot ongeveer 3,5 keer de bedrijfskasstroom van 2011. Dat is de schuldratio die Telenet traditioneel aanhoudt.

Op 30 september 2010 was de totale nettoschuld van Telenet 2,8 keer de bedrijfskasstroom.

Telenet leent dus, paradoxaal genoeg misschien, omdat er zoveel cash binnenstroomt.

De schuld van Telenet had voor de aankondiging een Ba3 rating bij Moody's en een BB rating bij Fitch. De nieuwe tranche krijgt dezelfde rating mee van Moody's.

In augustus keerde Telenet al eens 2,23 euro per aandeel uit.

Lees meer over:

Onze partners