Regering gaat 3G-frequenties opnieuw toewijzen

© thinkstock
Bruno Leijnse Redacteur bij Trends

Aan de 3G-licentie van Telenet Tecteo Bidco hingen rechten vast om vanaf eind 2015 nog méér frequenties te krijgen. Nu Bidco die niet wil gebruiken, gaat de regering ze herverdelen.

In 2011 kocht Telenet Tecteo BidCo de vierde 3G-vergunning in de relatief onpraktische 2100 Mhz band. Daaraan zaten rechten vast om vanaf 27 november 2015 extra frequenties te krijgen in de gunstiger 900 en 1800 Mhz-banden. Bidco liet de regering in december echter weten dat ze die bijkomende frequenties niet zou gebruiken.

De regering heeft nu een ontwerp van koninklijk besluit goedgekeurd om die frequenties opnieuw toe te wijzen. Als er slechts drie gegadigde operatoren zijn, krijgen ze elk een derde van de frequenties. Zijn er meer kandidaten, dan komt er een veiling. Het BIPT zal de kanalen in de 1800 Mhz al vroeger dan 2015 kunnen toewijzen. Elk van de drie bestaande operatoren zou in die band dan 124 kanalen kunnen bijkrijgen.

Het ontwerp moet nog langs een reeks instanties, waaronder de raad van state.

Telenet schreef ondertussen 53,3 miljoen euro af op zijn mobiele 3G spectrum. Het Telenet Tecteo Bidco vehikel blijft echter nog altijd eigenaar van de 2100 Mhz licentie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content