Rechtbank geeft Waegener bescherming

25/08/10 om 13:22 - Bijgewerkt om 13:22

Bron: Trends

De rechtbank van koophandel van Turnhout heeft woensdag 25 augustus het verzoek van Waegener Group en Waegener Research & Development ingewilligd om bescherming tegen hun schuldeisers te krijgen. Dat is ons uit verschillende bronnen bevestigd.

Rechtbank geeft Waegener bescherming

© belga

De maatregel geldt voor 3 maanden, zoals Waegener had gevraagd. "Wij denken dat wij daarmee ruim toekomen om af te ronden wat we in de pijplijn hebben en nadien weer op volle toeren te draaien", zegt woordvoerder Ivo Van Aken.

De rechtbank baseert zich voor zijn beslissing op de wet op de continuïteit van ondernemingen. Bedrijven in moeilijkheden met perspectieven op beterschap kunnen volgens die wet een statuut krijgen dat vergelijkbaar is met het Amerikaanse "Chapter 11".

Chief executive officer Levi Dewaegenaere blijft al zijn bevoegdheden behouden. Hij gaat ook door met zijn plan om een algemene vergadering te organiseren om de dissidente bestuurders Wout van Loon en Konrad Lang, die bijna een kwart van het kapitaal vertegenwoordigen, af te zetten.

B.L.

Lees meer over:

Onze partners