Ook EDPnet verhoogt internettarief

16/08/11 om 13:04 - Bijgewerkt om 13:04

Bron: Trends

Net vandaag kondigt ook de kleine onafhankelijke DSL-operator EDPnet uit Sint-Niklaas een optrekking van zijn internettarieven aan.

Ook EDPnet verhoogt internettarief

© belga

De verhoging bedraagt 2,85 procent. Ze gaat in op 16 september.
Ook EDPnet verwijst naar de gestegen index van de consumptieprijzen als motivatie.

"Onze algemene voorwaarden bevatten inderdaad geen formule voor een indexaanpassing", bevestigt chief operating officer Joachim Slabbaert van EDPnet. "Maar dit is een prijsverhoging, geen indexering. Wij werken nauw samen met Test-Aankoop. Wij kondigen de prijsverhoging een maand op voorhand schriftelijk aan en wij wijzen er uitdrukkelijk op dat de klant zijn abonnement zonder boete kan opzeggen. Wij denken dat we daarmee voldoen aan de wet".

EDPnet speelt het inderdaad fair. Bijna de helft van het bericht gaat over de mogelijkheid van opzegging. De tekst geeft duidelijk aan dat die opzegging zelfs gewoon per e-mail kan.

Slabbaert: "Dit is onze eerste prijsverhoging sinds 1999. Wij weten dat de klanten dit kritisch bekijken. Voor ons is het een noodzaak. Wij willen een goede service bieden. Personeel is onze allergrootste kost".

EDPnet legde voor boekjaar 2010 nog geen jaarrekening neer.
In 2009 was de omzet 8,8 miljoen euro en de bedrijfswinst 137.000 euro, een daling met 66 procent tegenover 2008, ondanks een omzetstijging met 5 procent. Er werkten gemiddeld 30 voltijdsequivalenten, tegen 22 in 2008.

Volgens woordvoerder Nico De Bie van Test-Aankoop is ook de aanpak van EDPnet in strijd met artikel 74 van de wet op de marktpraktijken die vraagt dat de wijze van prijsindexering expliciet in de algemene voorwaarden wordt beschreven (wat dus niet het geval is bij EDPnet). "Die wet heeft voorrang op de telecomwet van 13 juni 2005", claimt Nico De Bie.

Bruno Leijnse

Lees meer over:

Onze partners