Online warenhuis Wehkamp komt naar België

wehkamp.nl © /

Het Nederlandse online warenhuis Wehkamp breidt uit naar ons land en lanceert nog dit jaar een Belgische website, wehkamp.be.

Het assortiment van de webwinkel zal bestaan uit zo’n 150.000 artikelen van 1.200 merken en zal daarmee, buiten de toevoeging van diverse lokale nuances, gelijk zijn aan het Nederlandse aanbod, zo maakte het bedrijf bekend.

Volgens Wehkamp zal de winkel ook ‘vele tientallen merken’ bevatten die nog niet online verkrijgbaar waren in ons land. Daarnaast onderzoekt het bedrijf ook om een aantal Belgische merken toe te voegen aan het assortiment.

Testversie

De introductie zal ‘gefaseerd’ gebeuren. Eerst komt er een testversie en op basis van de klantenervaringen zal dan de volledige versie van de website gelanceerd worden.

Wehkamp, een dochteronderneming van RFS Holland Holding, is al 63 jaar actief op de Nederlandse markt, sinds 2006 online. ‘Met onze ervaring in Nederland en met de internationale ervaringen via Fonq, een van onze andere dochterbedrijven, ben ik ervan overtuigd dat wehkamp.be een succesvolle introductie gaat krijgen,’ zegt CEO Gert van de Weerdhof.

Concurrent

Begin deze maand werd in dezelfde sector nog de komst van Cdiscount op de Belgische markt aangekondigd. Die onlinedochter van het Franse Casino is in eigen land de nummer één en lonkt nu ook naar de Belgische consument. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content