NextiraOne wint reuzencontract Raad van Europa

07/12/11 om 11:59 - Bijgewerkt om 11:59

Bron: Trends

NexitraOne België heeft het contract gewonnen voor het volledige netwerk van de Europese Raad. Het gaat om een bedrag van bijna 6 miljoen euro.

NexitraOne België heeft het contract gewonnen voor het volledige netwerk van de Raad van de Europese Unie. Het gaat om een bedrag van bijna 6 miljoen euro.

Het is de eerste keer dat NextiraOne België een contract in de wacht sleept bij de grote Europese instellingen. De integrator haalde het met HP-apparatuur van het bod van Dimension Data dat met Cisco-materiaal een offerte had ingediend. Het contract heeft een waarde van 5,95 miljoen euro verspreid over 4 jaar, verlengbaar met nog eens 4 jaar.

De huidige Baystack- en Passport-apparatuur van Nortel (inmiddels overgenomen door Avaya) wordt volledig vervangen door HP-netwerkoplossingen. Integratie en onderhoud worden door hoofdcontractant NextiraOne verzorgd. Het gaat onder andere om routers en Lan-switchen, wifi-oplossingen ,traffic shapers, breedband DSLAM en DSL-modems, netwerkbeheer en software.

Voor HP is het de tweede grote Europese bestelling op korte tijd. Eerder wist het als leverancier van de BT-offerte het contract in de wacht te slepen bij het Europees Parlement.

Onze partners