Let op voor schijnactie Brussels Airlines op Facebook

12/11/12 om 10:08 - Bijgewerkt om 10:08

Bron: Trends

De luchtvaartmaatschappij distantieert zich van een schijnactie op Facebook.

Let op voor schijnactie Brussels Airlines op Facebook

© Reuters

Op Facebook circuleert een schijnactie waarbij Brussels Airlines gratis vliegtickets zou weggeven. De luchtvaartmaatschappij distantieert zich volledig van de schijnactie. De Computer Crime Unit van de federale politie (FCCU) onderzoekt de zaak.

Via haar sociale mediakanalen waarschuwt Brussels Airlines zijn fans en volgers, maar benadrukt dat de eigen website en Facebookpagina volkomen veilig en virusvrij is.

"Wij zijn vrijdagmiddag op de hoogte gebracht via een sociale media-gebruiker. We hebben onmiddellijk de computer crime unit aangesproken", legt woordvoerder Geert Sciot uit. "Wij doen er alles aan om die website te stoppen, wat niet eenvoudig blijkt".

"Uiteraard is dit spam. Dit heeft niets met onze officiële kanalen te maken. Iemand heeft ons logo, onze naam en onze foto's misbruikt. De website staat ook vol taalfouten, wat niet onze stijl is".

Brussels Airlines benadrukt dat reizigers geen schrik hoeven te hebben om via de officiële website van Brussels Airlines vluchten te boeken. "Onze website, maar ook onze Facebookpagina, is volkomen veilig en betrouwbaar. De valse website staat daar helemaal los van". (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners