Kender Thijssen in Belgische handen

13/09/10 om 17:57 - Bijgewerkt om 17:57

Bron: Trends

Kender Thijssen Solutions NV, een dienstenleverancier met doorgedreven specialisatie in 'ICT-continuïteit', komt via een management buy-out in Belgische handen. De transactie wordt financieel mee ondersteund door Stroke Fund.

Kender Thijssen in Belgische handen

© belga

Kender Thijssen heeft strategische samenwerkingsakkoorden met bekende leveranciers als HP, Sun, Microsoft, Symantec, Citrix, McAfee en WatchGuard. Kender Thijssen realiseerde in 2009 een omzet van 6 miljoen euro. Het bedrijf stelt 36 mensen tewerk en is gevestigd in Dendermonde.

Door de management buy-out komt het bedrijf in handen van het management en Stoke Fund. Het huidig management (Jef Matthé - CEO, Ben Van Geet - marketing manager, Olga Van den Broeck - CFO en Chris Devooght - COO) controleert de meerderheid van de aandelen (51 procent). Investeringsmaatschappij Stroke Fund controleert de rest (49 procent).

Stroke Fund is een onafhankelijke investeringsmaatschappij opgericht en ondersteund door een groep van Vlaamse bedrijfsleiders en ondernemers uit verschillende industrieën.
De beide partijen samen, het management van Kender Thijssen en de investeerders van Stroke Fund, gaan ook actief op overnamepad. Het is de bedoeling om andere bedrijven of afdelingen van bedrijven over te nemen en zo tot schaalvergroting te komen in een versnipperde Belgische ICT-infrastructuurmarkt. Doel is om een cluster aan complementaire bedrijven uit te bouwen via samenwerkingsakkoorden, fusies en overnames. Kender Thijssen Solutions NV - dat een dienstenportfolio uitbouwde rond verhuur, onderhoud en infrastructuur - is daarbij de eerste concrete overname.

Stroke Fund en het management van Kender Thijssen zetten daarvoor het ICT Fund op. Hans Depré, gedelegeerd bestuurder bij Stroke Fund zegt daarover: "Met de oprichting van ICT Fund NV willen we Belgische ICT-bedrijven groeiperspectieven bieden. Kender Thijssen brengt de marktkennis van de Belgische ICT-markt binnen, Stroke Fund zorgt voor de financiële zuurstof. Bedrijven die bijvoorbeeld op zoek zijn naar kapitaal om nieuwe software te ontwikkelen, kunnen in plaats van risicokapitaal te zoeken, hun hardwareafdeling aan ons verkopen."

Jef Matthé, General Manager bij Kender Thijssen België, verduidelijkt: "Deze overname zorgt ervoor dat Kender Thijssen op lange termijn kan doorgroeien in een steeds globalere en competitievere markt. Maar dit is slechts de eerste stap. Wij willen onze schaal in België vergroten. De Belgische infrastructuurmarkt bestaat uit veel spelers. Er zijn wellicht ICT-bedrijven die zich meer op software of diensten willen richten en hun hardwarepoot willen afstoten. Of ondernemers die zich willen terugtrekken en hun bedrijf willen verkopen. Door complementaire spelers te groeperen ontstaat er een hefboom voor verdere groei, en zullen onze huidige en nieuwe klanten in de toekomst van het ruimere aanbod dat zo ontstaat, kunnen genieten."

Lees meer over:

Onze partners