iPhone en uitneembare schijf lokkers voor Mobistar TV

21/09/10 om 16:02 - Bijgewerkt om 16:02

Bron: Trends

Vanaf 8 oktober is Mobistar TV te koop, een combinatie van satelliet-tv met digitale ethertelevisie en internet. Mobistar wedt dus op satelliet. Neofieten zullen dus een schotelantenne moeten installeren. Geen belofte voor een verschroeiende start en een toch al erg drukbevochten markt.

iPhone en uitneembare schijf lokkers voor Mobistar TV

Het hoofdproduct 'Starpack' van Mobistar bundelt tv, internet, 40 uur vast-naar-vast bellen en gratis oproepen tussen Mobistar gezinsleden voor 55 euro per maand. De contractduur is 12 maanden. De settopbox-recorder, dsl-modem én antenne geeft Mobistar gratis weg.

Mobistar-CEO Benoit Scheen presenteerde het aanbod op dinsdag 21 september in een smetteloze show in de Wide Gallery in Vorst.

De meer dan 500 satellietkanelen in het basispakket komen via M7, dezelfde groep die ook TV Vlaanderen vermarkt. Daarbovenop zijn er uiteraard extra, betalende boeketten.
Een onderscheid met de concurrentie is de 320 MB harde schijf in de decoder, die uitneembaar is. Wie een collectie films wil opslaan bovenop de voorziene 200 uur, zal wel alleen bij Mobistar kunnen aankloppen voor extra schijven. Die extra schijven zullen 79 euro kosten.

Een tweede lokker is de mogelijkheid om het systeem van waar dan ook via een gratis iPhone-toepassing te programmeren en om de iPhone als afstandsbediening te gebruiken.
Mobistar verdeelt het aanbod vanaf 8 oktober via zijn Mobistar Centers en via Euphony.

Tot eind januari 2011 is er een promotieperiode met 3 maanden gratis dienst en een bon voor gratis installatie door een professional.

Succesvoller dan TV Vlaanderen?

Of dat voldoende is om de Vlaming aan de satelliet te krijgen is koffiedik kijken. TV-Vlaanderen, dat een even rijk aanbod aan kanalen heeft, is vier jaar oud en had eind 2009, samen met het recent opgestarte Waalse Télésat, een bescheiden 100.000 abonnees. Mobistar van zijn kant had eind juni 45.000 internet-aansluitingen.

In de komende maanden blijft het France Telecom-filiaal in het nieuws met verbeteringen. Zo komt er nog een video-op-aanvraagdienst, een interactieve "rode knop", Android-toepassingen, een Mobistar App Store waar kijkers kleine toepassingen kunnen downloaden, multi-kamer kijken en een multi-opnamefaciliteit. Vooral de combinatie van iPhone met Facebook en Twitter op tv belooft mogelijkheden.

De TV-decoder van Sagem lijkt "future proof" met zijn twee satellietaansluitingen, DVB-T en Ethernet. De tweede doos, de Livebox 2.0 van Sagem, is de modem voor de internetaansluiting. Het systeem is voluit 1080p HD en klaar voor 3D. De decoder is wifi/DLNA-compatibel, voor delen van content tussen verschillende schermen. Toekomstige updates en video on demand komen via internet.

Mobistar kondigde de lancering van zijn digitale televisie al in februari aan. Toen beloofde het bedrijf klaar te zullen zijn "tegen de zomer".

KvdS/B.L.

Lees meer over:

Onze partners