'iPhone 5 vanaf midden oktober in Amerikaanse winkels'

24/08/11 om 09:03 - Bijgewerkt om 09:03

Bron: Trends

Het toestel wordt voor het eerst ook verdeeld door Sprint Nextel Corp., de derde mobiele operator van de Verenigde Staten.

'iPhone 5 vanaf midden oktober in Amerikaanse winkels'

© Reuters

De nieuwe versie van de iPhone van Apple, die vermoedelijk iPhone 5 zal heten, zal vanaf midden oktober in de Amerikaanse winkels liggen. Het toestel wordt voor het eerst ook verdeeld door Sprint Nextel Corp., de derde mobiele operator van de Verenigde Staten. Dat meldt de doorgaans goed ingelichte krant Wall Street Journal (WSJ). Tot dusver werd de iPhone enkel verdeeld door Verizon en AT&T, de twee grootste mobiele operatoren van de VS.

De nieuwe versie zou dunner en lichter zijn dan de iPhone 4 en een verbeterde camera bevatten. Verder zou hij werken met een 'geavanceerder' besturingssysteem, aldus de krant.

Dat de nieuwe iPhone pas midden oktober op de markt komt, betekent dat de opbrengst ervan geen deel meer zal uitmaken van het fiscale vierde kwartaal van Apple, dat in september afloopt. Analisten hadden verwacht dat het toestel al in september te koop zou zijn.

Goedkopere iPhone 4Ongeveer gelijktijdig met de iPhone 5 zou Apple ook een goedkopere versie van de iPhone 4 op de markt brengen, meldt Reuters. Het technologiebedrijf wil zo de concurrentie aangaan met Nokia en Microsoft in China en andere opkomende markten.

Naar verluidt voert Apple momenteel gesprekken met diverse Chinese mobiele operatoren. Het toestel zou over een 8 GB-flashdrive beschikken en verwacht wordt dat het iets meer dan 200 dollar (140 euro) zal kosten. (KVDA)

Lees meer over:

Onze partners