ING maakt mobiel bankieren met vingerafdruk mogelijk

26/11/14 om 14:56 - Bijgewerkt om 15:24

ING België maakt het haar klanten mogelijk toegang te krijgen tot mobiel bankieren via een vingerafdruk. Je hebt er wel een bepaalde smartphone voor nodig.

ING maakt mobiel bankieren met vingerafdruk mogelijk

© istock

Een tiental jaren terug werd in ons land al het biometrische paspoort (met chip) geïntroduceerd. Bank-verzekeraar ING gaat er prat op de eerste bank in België te zijn die biometrie -via een vingerafdruk - introduceert in een applicatie voor mobiel bankieren.

De nieuwe functionaliteit zou sneller, vloeiender en minstens even veilig zijn als de klassieke identificatiecodes.

In een eerste fase is ze enkel beschikbaar voor klanten van ING die beschikken over een bepaalde smartphone van het merk Apple (iPhone 5S, iPhone 6 en iPhone 6 Plus).

ING gaf woensdag tijdens een persconferentie ook aan dat het gebruik van smartphones en tablets voor kleine bankverrichtingen toeneemt bij de Belgische bevolking.

Vandaag beschikt de helft van de Belgen over een mobiel apparaat. Van hen geeft 58 procent aan dat bankapplicaties een van de voornaamste redenen zijn voor het gebruik van internet. Dat zijn er meer dan voor sociale media (47 procent).

ING België kondigde ook nieuwe functionaliteiten aan voor zijn applicatie 'ING smart banking', zoals de mogelijkheid voor gebruikers om een afspraak in een agentschap te plannen of een pensioenspaarplan te openen.

Lees meer over:

Onze partners