Infosys stond dicht bij overname Clear2Pay

Volgens The Economic Times, de grootste zakenkrant van India, is het Vlaamse Clear2Pay in juni bijna verkocht aan de Indiase groep Infosys, een wereldtopper in bancaire software.

Clear2Pay informatiseert betalingsstromen in financiële instellingen doorheen zijn Open Payment Framework. Recente klanten zijn Landbouwkrediet en RBS.

Infosys zou een half miljard dollar (400 miljoen euro) hebben willen betalen voor de Vlaamse groep. De deal sprong af op discussies over de waardering, schrijft The Economic Times op autoriteit van “iemand die het dossier kent”. Tegen dan waren al verschillende boekenonderzoeken achter de rug, heet het.

Bij Clear2Pay reageert oprichter en financieel directeur Jürgen Ingels dat het bedrijf gewoon op eigen kracht doorgaat en dat het de overnames van vorig jaar – waaronder een Indiaas filiaal – verder zal integreren. Clear2Pay heeft uitbreidingsplannen in Chili en Brazilië en zal harder werken aan zijn rendabiliteit, stelt Ingels.

Acquisities buiten beschouwing gelaten, boekte Clear2Pay volgens Ingels vorig jaar 85 miljoen euro omzet en 3 miljoen winst onder IFRS. Clear2Pay versterkte zich in 2011 met de overname van Lexcel Solutions en ISTS Worldwide in de VS en met een filiaal van ISTS in India. In Groot-Brittannië kocht het Level Four. Clear2Pay telt ongeveer 1000 werknemers. (B.L.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content