ibbt investeert in DirectEye

13/10/11 om 17:03 - Bijgewerkt om 17:03

Bron: Trends

DirectEye, een initiatief om slechthorenden te helpen met online gebarentolken, heeft het iBoot Camp van het onderzoekscentrum ibbt gewonnen. Ibbt zal nu investeren in het initiatief.

ibbt investeert in DirectEye

© belga

DirectEye gebruikt contactcenters met gebarentolken. Slechthorenden kunnen inbellen via video. Johan Verstraete bracht de idee voor DirectEye mee uit de VS, waar hij als doof geborene ging studeren omdat dat in Vlaanderen onmogelijk bleek. Dat zei hij bij de voorstelling van DirectEye op de iMinds happening van het ibbt in Gent.

Het iBoot-programma van het ibbt begeleidt aspirant-ondernemers bij de uitwerking van hun idee tot een verdedigbaar bedrijfsplan. "Het is de bedoeling dat er nog in 2011 een vennootschap wordt opgericht waarin de activiteiten van DirectEye worden ondergebracht", meldt Johan Verstraete.

Het ibbt heeft ook de laureaten van zijn Plug and Play competitie voor starters bekendgemaakt. Zij mogen in Silicon Valley een drie maanden lange "acceleratiecursus" volgen in het Plug & Play Tech Center. De winnaars zijn Flow, iText, Right Brain Interface, Whos-In en Zentrick.

Nieuw is dat het ibbt nu met de hulp van Flanders Investment and Trade een appartement met twee slaapkamers heeft gehuurd in Mountain View, zodat de starters daar een thuis hebben tijdens hun verblijf. Zij hoeven de drie maanden ook niet noodzakelijk in één tijdspanne op te nemen.

Flow uit Gent specialiseert zich in oplossingen voor verkeersmonitoring en dynamische signalisatie. De nv is opgericht in 2008 en is een zusterbedrijf van Be Mobile.

iText is een open source softwarebibliotheek die teksten omzet in pdf formaat. Het eerste product van 1T3XT bvba werd al in 2000 gepubliceerd. Onder meer DHL is een gebruiker.

Right Brain Interface is een initiatief van Bart Van Coppenolle (ex-Metris) en Philip Vandormael om een gebruiksvriendelijke interface voor internet- en digitale televisie te ontwikkelen.

Whos-in uit Brussel specialiseert zich in toegangscontrole en bezoekersregistratie.

Zentrick uit Gentbrugge laat bedrijven toe om interactieve video streaming te integreren in hun website. Klanten kunnen doorklikken op actieve velden in de video. De dienst draait in de cloud van Amazon. (BL)

Lees meer over:

Onze partners